Статистика

Онлайн всего: 15
Гостей: 15
Пользователей: 0
Главная » 2014 » Февраль » 11 » Шизофрения - как да се разпознаят признаците за това заболяване :: Шизофрения начални симптоми
23:32

Шизофрения - как да се разпознаят признаците за това заболяване :: Шизофрения начални симптоми





шизофрения начални симптоми

Ако мога да споделя и аз ..ами също смятам ,че едва ли детенце на 5 г. може да отключи шизофрения..и ми се струва ,че в този смисъл малко госпожата се престарала с изводите... CrazyCrazy, а и ми се струва ,че шизофрениците не страдат от епилепсия (в това не съм много сигурна всьищност..), но както и да е исках само да ви разкажа за един случай , с който конкретно съм се сблъскала аз, като разбира се съм далеч от мисълта да правя каквито и да било сравнение със този случай...
Става въпрос за мой съученик(казваше се Георги) , който в момента е много зле и е болен от тежка форма на шизофрения.Бяхме в трети клас (значи на около 9г сме били) ,когато започна да се проявява при него болестта.Всичко започна по време на развода на майка му , която не му обръщаше изобщо внимание и така и не забеляза до последно,че има голям проблем.Държа да кажа ,че беше до това време пълен отличник и много добро момче.В един момент обаче започна да се затваря в себе си , не изявяваше желание да контактува с приятели, после се затвори в себе си и започна да пише много в една тетратка.Толкова много пишеше ,че нямам думи ,ама само глупости несвързани,които нямаха никакъв смисъл ,а той си мислеше ,че това било роман или разкази за извънземни, за които ние нищо не сме знаели и нищо не разбираме.След това започна да не се къпе и промени походката си.Ние неколкократно казвахме на неговата майка ,че има проблем явно с нашия съученик , но тя изобщо не и пукаше.(има и такива за съжаление ) Sad..както и да е в крайна сметка го заведоха на лекар (някакъв професор),но той им беше обяснил,че нещата са стигналли твърде далече и вече не може да се направи нищо кой знае какво.Това го разбрахме от сестра му,която също беше в нашето училище .Спряха го от уч-ще естествено ,защото той беше вече станал тотално неадекватен и така нещата стигнаха много много зле за много кратко време.
разказвам това ,за да кажа ,че може би и при децата може да има такова заболяване , но може пък и да започва като проява от аутистичния спектър ,както са казали някой други преди мен,знам ли....неразбирамнищо от аутизъм..
мисля също ,че голям процент от шизофренията се унаследява и то до доста далечно коляно. Crying or Very sadТова момче имаше роднина със шизофрения в рода си.Поне нещо такова ми се върти като спомен.
както и да е стана дълго..просто ако майката има някакви съмнения за странности в поведението на детенце нека да го заведе при компетентен специалист ..веднага ще и кажат дали има изобщо смисъл да се тревожи или не.
успех Peace



Источник: www.bg-mamma.com
Просмотров: 528 | Добавил: ithould | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Воскресенье, 06.10.2024, 01:02
Приветствую Вас Гость
Форма входа
Поиск
Календарь
«  Февраль 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архив записей
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz